S3: Maduresa 2.0: tu decideixes!

Xerrada: Maduresa 2.0: tu decideixes!

Ponent: Lluís Carreras

Per què és tan important en la vida tenir ben educada la voluntat?

El ponent va dissertar sobre els reptes en el procés de maduresa humana, davant d’una societat digitalitzada, com és la societat actual.

A la vida, tot el bo costa, i el que és molt bo, costa molt més.

Lluís Carreras, advocat i orientador familiar, va impartir la tercera sessió de The Grade insistint als joves en la decisiva importància que tindrà a les seves vides l’educació de la voluntat i suggerint una recepta per educar-la amb serietat (prenent-se-la de debò), audàcia (posant metes altes), paciència (perquè la vida és dura) i sentit de l’humor (aprenent a riure d’un mateix).

Durant la sessió, el ponent va donar algunes pistes per aprendre a conèixer-se millor. “Els joves -va dir Luis- esteu a l’edat perfecta per arribar a la maduresa d’una manera més plena i poderosa”.

Mitjançant un test (amb el suggerent i enganyós títol de venenum), que els mateixos assistents van haver d’endevinar, Luis va aportar algunes pautes i paràmetres per descobrir l’estat en què un es troba en el procés de maduresa. Va compartir també algunes experiències i característiques del que significa la maduresa i va convidar a reflexionar com ens afecta cada un d’aquests paràmetres a la nostra vida.

La conclusió a què van arribar els assistents, en paraules de Luis: “L’antídot per a aquest venenum és que no tot serveix. Hem d’educar la consciència en aquesta línia. Per ser persones madures hem de practicar la voluntat per al que vindrà després, que és el veritablement difícil”.

També va assenyalar que cal que els pares ensenyin als seus fills a estimar l’esforç, a veure-ho com una cosa positiva i alliberadora.

Workshop: Presenta amb impacte

El coordinador va ser Martí Rodríguez

Els objectius abordats en aquesta activitat (de treball en equip) van ser diversos:

• Comunicar d’una manera convincent, clara i positiva.
• Presentar i motivar l’acció.
• Presentar el mateix discurs amb entusiasme i credibilitat.
• Persuadir el públic al qual un es dirigeix.
• Exposar de manera elegant, amb fermesa i calma.