S2: Com afrontar i vèncer les dificultats

El relat de Jordi Diz: Tornar a néixer després d’un accident

“Amb el cop se’m va paralitzar l’hemisferi esquerre del cos. Aquesta ràbia em va fer adonar de molts valors de la vida -i de l’esport- que m’han permès estar més a prop de la normalitat i ser més positiu”. Qui parla així és Jordi Diz, un director comercial que l’any 2007 estava en ple apogeu de la seva carrera professional, fins que aquest any va patir un gravíssim accident de moto.

Es dirigia a la seva oficina a Sant Joan Despí, com cada matí; però aquell dia no va tornar a casa. El cop va ser tan brutal que va passar 16 dies en coma, provocant-li un dany cerebral profund.

Després de l’accident va haver de començar des de zero i es va replantejar molts valors bàsics. Valors en els quals abans, en la seva vida normal, no solia pensar i que, fins ara, sempre els havia donat per suposats.

A la segona sessió del programa, Jordi va compartir amb els assistents les claus de la seva rehabilitació, recalcant la importància de ser conscients del que realment val la pena a la vida. En aquest sentit, va explicar com les circumstàncies el van forçar a adoptar una nova actitud, basada en l’esforç i l’alegria.

Jordi ha recalcat la transcendència que té en la vida prendre bones decisions i va animar els joves a treballar intensament per les coses que realment volen, i a fer-ho amb perseverança, deixant enrere la mandra. “Dediqueu a la novetat que ha de venir: ni contesteu als enemics!”, Va aconsellar Jordi, mentre els anava parlant dels nous èxits que va assolint en la seva vida: aprendre idiomes, tocar el piano, donar xerrades, o prestar el seu ajuda com a auxiliar d’activitats lúdiques, o com a ajudant d’entrenador de bàsquet.

Aquesta xerrada de The Grade ha estat molt especial. Ens ha ajudat a adonar-nos de la importància en la vida de certs valors humans, com ara la constància, la confiança o l’amistat; grans aliats també per afrontar els moments difícils de la vida, que tard o d’hora acaben apareixent en la vida de cada persona.

La propera sessió del programa tindrà lloc a Monterols el 14/12. Hi comptarem amb la participació de Lluís Carreras, advocat en Bufet Carreras Llansana, que ens parlarà del camí a recórrer per aconseguir aquesta meta a la qual, d’una manera o altra, tots aspirem: la maduresa humana.

També estarà amb nosaltres Martí Rodríguez, periodista i advocat, qui dirigirà el workshop. Explicarà als assistents algunes claus per a presentar amb impacte els treballs i projectes.