S4: Festeig durant la Secundària?

Xerrada: Festeig durant la Secundària?

Ponent: Eduard Notario, Llicenciat en Periodisme i primer cicle de Comunicació Audiovisual (UIC). Màster en Direcció i Comunicació Corporativa (UPC).

A l’adolescència, el món s’obre d’una manera diferent per als joves i, amb ella, neixen trets humans més complets i més alts. És un període de la vida en què l’adolescent experimenta molts canvis, i aspectes com la llibertat o el festeig es tornen summament atractius. Eduard Notari va ser l’encarregat de conduir la sessió i va tractar de donar les claus per viure el festeig de manera conscient, la qual cosa pot resultar summament difícil quan es tenen 15 o 16 anys.

Durant la seva intervenció, el ponent va dividir el marc en tres parts, per estructurar la varietat de perspectives sobre les quals es pot abordar el festeig en l’adolescència. Així, va començar animant als assistents a preguntar sobre el que és el festeig, subratllant la idea que no és un fi en si mateix, ni una aventura o una passió més o menys passatgera, sinó un mitjà per esbrinar si són l’un per l’altre, amb vista a un possible matrimoni. Alhora, ha destacat també la idea que el festeig implica normalment temps de qualitat i esforç. Després, van seguir algunes respostes dels assistents, a una pregunta que va formular Eduard, per recollir arguments a favor i en contra d’una relació de festeig durant l’adolescència. Finalment, s’ha referit a l’adequada preparació durant el temps de l’escola, com un instrument especialment idoni per a la protecció del matrimoni i, en última instància, de la família.

Workshop: Habilitats a l’Era digital

Coordinador: Daniel Prol

Graduat en Periodisme per la UNAV. Actualment estudia un màster en Business Intelligence i Big Data (UOC) i desenvolupa solucions tecnològiques per a grans empreses. Actualment, és Automation Tech Lead a IESE Business School. Experiència en startups tecnològiques com Glovo, Cabify o Platzi. És un apassionat per l’emprenedoria digital i el desenvolupament de programari modern.

Daniel Prol, mentor a The Grade i analista big data, va impartir una dinàmica i animada sessió sobre competències informàtiques en adolescents.

Els assistents van tenir primerament una introducció a la programació, per crear el joc del penjat usant canvas. Aquesta xerrada introductòria va servir als estudiants per acompanyar-los en el seu creixement com a ciutadans digitals, perquè desenvolupin les habilitats i competències digitals que els permetin participar de manera activa, positiva i saludable a internet.

Daniel va posar a prova els coneixements i habilitats digitals dels assistents, mitjançant un divertit qüestionari d’avaluació de la plataforma Kahoot. Cada un dels tres guanyadors de la prova va rebre com a premi un llibre sobre aquesta temàtica.