L’origen de la paraula mentor es troba en un personatge de l’Odissea d’Homer: Méntor.

La història que explica Homer relata com, al marxar Ulisses cap a la guerra de Troia, aquest va escollir a Méntor, com a persona de confiança, per tenir cura dels seus interessos i perquè eduqués al seu fill Telèmac. Però l’Odissea comença explicant com la deessa Atenea -deessa de la saviesa – adopta la forma de mentor i acompanya Telèmac a la recerca d’Ulisses.

Aquesta tasca de guia i de conseller, que realitza Atenea a la figura de mentor, constitueix l’origen de la paraula mentor.

Amb el mateix esperit clàssic, a cada estudiant se li assigna un mentor, que li ajuda en la recerca d’aplicacions pràctiques dels continguts treballats en les sessions dels seminaris.

Especialment, el mentor ajuda l’estudiant a fixar metes que siguin pràctiques i importants en la seva vida. De forma gradual, el mentor prestarà ajuda a l’estudiant perquè pugui progressar, poc a poc, cap a aquests objectius.

Les sessions de mentoria per a estudiants normalment tenen lloc una vegada al mes a Monterols (o en algun altre centre d’activitats culturals que freqüenti l’estudiant).

Per assegurar més la continuïtat del procés de mentoria, el mentor tractarà de mantenir contacte amb l’estudiant, entre les sessions mensuals de mentoria, per telèfon o altres mitjans de comunicació.

Mentors

El programa compta amb un equip de professionals i estudiants universitaris, que tenen una àmplia experiència en treballs i activitats relacionades amb la formació integral de joves i adolescents.

santiRodrigo

SANTI
RODRIGO

Nascut a Madrid, es va graduar en Enginyeria de Telecomunicacions i Enginyeria Informàtica per al CFIS, a la UPC. Ara es dedica a la formació de gent jove i és estudiant de doctorat al NaNoNetworking Center (N3Cat) de la UPC. Gaudeix amb la muntanya, la bici, el teatre i els números d’humor.

NACHO
TOMÁS

Titulat en ADE Internacional i en Publicitat i Relacions Públiques (Centre Universitari Villanueva, Madrid). Treballa en Màrqueting a SEAT (Martorell). El seu lema: “L’èxit va i ve, però la integritat és per sempre”. Família, amics esport… o una bona música en un mirador, amb una bona companyia.

DANNY
PROL

Periodista per la Universitat de Navarra. Actualment és Màrqueting Automation Manager a IESE Business School. Treballa en el desenvolupament de solucions tecnològiques per a grans empreses. Anteriorment, va treballar en Glovo i Cabify. Li agrada la fotografia i fer podcasting de tecnologia.

PEDRO
JORDANA

Graduat en Periodisme (UAB) i postgrau en Màrqueting Digital (UB). Amb només 19 anys, va fundar el Valldoreix FC. Experiència en mitjans com COMRADIO, ABC, AZTECA ESPORTS. Va treballar a Manchester per a una ONG. Actualment treballa a la Fundació “La Caixa” (Gestor de Màrqueting).

EDU
LORDA

Estudiant d’enginyeria informàtica (UPC). Treballa com a assistent d’informàtica a l’escola Xaloc (Hospitalet de Llobregat). Li agrada la música i el cinema, així com tot tipus d’esports, especialment el futbol i el futbol americà.

PABLO
BISTUÉ

Graduat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Sotsdirector del Col·legi Major Monterols (Barcelona). Coordinador del seminari Juniors I i coordinador de mentories.

DIEGO
ARTACHO

Estudiant d’últim any de Matemàtiques i Física a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Té experiència com a assistent de professorat universitari. És un gran aficionat a l’escalada.
Nacho Malmierca

NACHO
MALMIERCA

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses (UB) i en Magisteri (UIC). Professor del col·legi Viaró. És aficionat a la fotografia i al disseny gràfic.
Francesc Arribas

FRANCESC
ARRIBAS

Estudiant d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aficionat al tennis, la muntanya, la lectura i el cinema clàssic. M’agrada passar temps amb els seus amics debatent sobre temes d’actualitat.

ÀNGEL
PARCERISA

Estudiant d’Enginyeria en Tecnologies Industrials a la UPC. Va néixer a Sabadell. Gran apassionat de l’esport i la música.

GABRIEL
SEDANO

Estudiant de Magisteri (educació primària) a la Universitat de Barcelona (UB). Apassionat de l’esport. Part del seu temps lliure l’empra com a entrenador de bàsquet. Creu en l’esport com mitjà de formació de líders.

NACHO
TORNEL

Estudiant de Política Filosofia i Economia a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). Gran aficionat a l’esport, especialment al tennis i al futbol.

JOSEP MARIA
TORNÉ

Enginyer industrial (UPC). Doctor en Operacions de Transport i Màster en Cadena de Subministrament i Transport en BarcelonaTech-UPC. Programa PDD a IESE Business School (Barcelona). Actualment és director general de la UIC Barcelona. Apassionat per l’esport, i impulsor d’una ONG de desenvolupament internacional que treballa a Ghana.

IGNASI
PUIG

Licendiado en Administració i Direcció d’Empreses (UB). Dedicat a la gestió i assessoria de negoci al Operacions i finances. Impulsor de l’Associació ADESCI, una ONG que des 2006 porta a Terme Accions de promoció social i desarrollo a Costa d’Ivori (Àfrica).

POL
FALGUERAS

Grau d’Enginyeria en Tecnologies Industrials per la Universitat de Navarra. Master Thesis (“Encouraging high school students to pursue Engineering through telèfon intel·ligent accelerometer experiments”) a la University of Rhode Island (2014-2015). Operacions i Lideratge de Projectes en HP (Àrea de Barcelona).

LUIS
MEDIANO

Estudiant d’història de l’art a la UB. Actualment treballa en el col·legi Sant Nicholas School de Barcelona. Li agrada el cinema, l’art i el futbol.

EDU
OTÍN

Està finalitzant els estudis d’Administració i Direcció d’Empreses, a la Universitat de Barcelona (UB). Treballa en Departament de Vendes de NoviCap (sector fintech). Li agraden els esports, especialment el tennis i el futbol, així com quedar amb els seus amics. Intenta tenir sempre entre mans algun bon llibre per llegir.

AGUSTÍN
ALESSI

Va créixer a Rosario (Argentina). Llicenciat en Dret per la Universitat Catòlica Argentina (UCA). Màster en Dret penal a la Universitat Austral (Buenos Aires), i un altre en Ciències Jurídiques a la UPF (Barcelona). Ha estat professor de Dret penal a la Facultat de Dret de la Universitat Catòlica Argentina. Actualment és alumne de Doctorat a la UPF. Aficionat al rugbi, li agrada aprendre idiomes i gaudir d’un bon cafè.

GUILLERMO
SEDANO

Va néixer i va créixer a Barcelona. Actualment és estudiant d’Enginyeria Civil a l’Escola d’Enginyeria de Camins de la UPC. En el seu temps lliure escolta música (Clàssica, rock clàssic, rock espanyol, Coldplay, etc), llegeix (sobretot novel·les històriques i clàssics de tots els temps), fa petites reformes o juga a bàsquet i segueix els partits del Reial Madrid.

MARTÍ
RODRÍGUEZ

Va estudiar Periodisme i Dret a la UPF. En el seu últim any de carrera, va gaudir d’un intercanvi acadèmic a la Bentley University de Boston. En comunicació corporativa, ha treballat a l’IESE Business School i a l’agència Be Shared. En l’àmbit periodístic, ha treballat a Mundo Deportivo, Ràdio Marca, RAC1 i Cadena SER. Li agrada la literatura, l’escriptura, l’esport i la muntanya.
INSCRIU-T’HI