S1: Més enllà de l’esport: descobrir nous horitzons

Primera sessió del seminari Freshmen, dirigit a alumnes de 3r i 4t de l’ESO

Per segon any consecutiu, el Col·legi Major Monterols ha començat a impartir les sessions del Programa The Grade (seminari Freshmen), que es dirigeix ​​a estudiants de segon cicle d’ESO.

La sessió del passat 26 d’octubre es va desenvolupar en dues parts. Amb el títol “Més enllà de l’esport: descobrir nous horitzons”, la conferència inicial va ser conduïda pel Dr. Íñigo Gallo, professor de Direcció Comercial de l’Institut d’Estudis Superiors de l’Empresa.

Santiago Rodrigo, graduat en Enginyeria de Telecomunicacions i Enginyeria Informàtica per la UPC, es va encarregar de dirigir a continuació un workshop, sobre l’estudi previ d’un cas pràctic ( “El petit Nero”), al voltant de la importància de l’autocontrol en la vida personal i en les relacions amb els altres.

Tres preguntes van vertebrar els continguts de la sessió del professor Gallo: Com valoraràs si la teva vida ha valgut la pena a llarg termini? D’aquí a juny, Quins tres objectius em proposo? Com valoraré que la meva vida ha valgut la pena si compleixo els tres objectius anteriors? A partir d’aquests tres pilars, va llançar als assistents una proposta de temes, que es van anar concretant també amb les idees suggerides pels propis participants. Per exemple: en lloc de posar-me com a objectiu “aconseguir bones notes”, anem a proposar-nos “fer N problemes de matemàtiques diaris”; o, a la llar familiar, en comptes d’establir com a objectiu que “vaig a millorar la meva relació amb la família”, anar més al concret, dient: “vaig a dir més vegades ‘perdó’ i ‘gràcies’ a casa”. “El pitjor de no concretar bé les metes és que, en el inconcret, no es pot mesurar, i un podria pensar que va bé, quan en realitat no és així”, va comentar el professor durant la seva xerrada.

Els temes del workshop van girar principalment al voltant de la fortalesa, la justícia i l’autodomini.