S7: Com emprendre el teu propi negoci?

Xerrada-meeting (online). 27 abril i 2 de maig.

Ponent: Kristian Johansson, Llicenciat en Dret, Universitat de Barcelona. Partner & CEO at Proddigia, consultora immobiliària de serveis integrals.

Les circumstàncies que vivim, amb l’Estat d’alarma encara vigent, ens van obligar a tenir la sessió d’abril de The Grade en la modalitat online, com ja va passar amb la sessió de març. No obstant això, el tema abordat va mantenir l’interès dels participants, que van mostrar un gran nivell de participació i d’interacció.

La ponència va ser a càrrec de Kristian Johansson, un emprenedor establert a Barcelona, ​​que va ajudar a desenvolupar tots els passos per elaborar un bon pla de negoci.

En el curs de la seva intervenció, el ponent va donar consells per entendre millor el cas: des d’entendre els emplaçaments on se suposa que podria haver-hi més vendes, fins a la política de preus de venda al carrer i altres qüestions logístiques.

Kristian va animar en tot moment als assistents a plantejar-se la possibilitat d’emprendre, i va deixar un important consell per als que es decideixin a fer-ho: “És molt important que penseu detingudament en els companys de viatge que seleccioneu per a aquesta aventura, i que no ho feu perquè siguin els vostres amics, sinó com a resultat d’alguna cosa que hàgiu meditat bé. És normal tenir diferents criteris, però abans de res ha d’haver-hi respecte. No es basa purament en l’amistat, sinó que ha d’haver-hi complementarietat entre els que emprenen un viatge d’aquest tipus. En definitiva, la sintonia entre els socis és essencial. És molt important triar bé al cofundador “.

Amb la xerrada inicial, el ponent va fomentar l’esperit emprenedor i va promoure el desenvolupament de les habilitats i capacitats necessàries per a emprendre un negoci. Els participants van adquirir així una perspectiva diferencial, que els va permetre decidir amb més rigor, una setmana més tard, en la sessió d’avaluació que va tenir lloc el dissabte 2 de maig, mitjançant una connexió per Zoom. En ella, van participar també Andreu i Daniel, dos socis de Kristian amb àmplia experiència en el cas i, en general, en projectes d’emprenedoria.

En l’exposició del 2 de maig, cada grup va defensar durant uns 30 minuts el seu pla econòmic, així com les seves respostes a les preguntes que, prèviament, el jurat els havia plantejat amb relació al cas; és a dir, sobre el pla de negoci que cada grup va preparar durant la setmana precedent.

Aquest últim meeting per grups va ser especialment enriquidor per a tots i, confiem, també sigui un estímul per portar a la pràctica les abundants i suggerents idees que van anar sorgint durant les gairebé tres hores que va durar la sessió.

Segurament, tots vam acabar convençuts que el proper Sant Jordi serà molt diferent del qual ens ha tocat viure aquest any. Sense cap dubte, també serà més productiu! Almenys, això esperem.